Han Lammers (1931-2000) Amsterdammer in de polder

Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker | Amsterdam 2015

Han Lammers (1931-2000) is een markante persoonlijkheid uit de naoorlogse geschiedenis van Nederland en geldt als één van de meest prominente figuren uit het nog prille verleden van Flevoland.

4.Kaft_LammersAls journalist ontwikkelde Lammers zich in de jaren vijftig en zestig tot een belangrijk – en gevreesd – criticus van het politieke en sociale leven in het toen nog sterk verzuilde Nederland. Ook in zijn bestuurlijke functies liet Lammers nadrukkelijk van zich horen.

Als wethouder van Amsterdam met de portefeuille Stadsontwikkeling (1970-1976) probeerde hij de hoofdstad nieuw elan te geven door de aanleg van de metro en de sanering van oude volkswijken. Dat leidde tot een reusachtige consternatie.

Van 1976 tot 1996 gaf Lammers leiding aan de maatschappelijke opbouw in Flevoland, eerst als landdrost en daarna als Commissaris van de Koningin in Flevoland.

Bij zijn dood werd hij op de meest uiteenlopende manieren getypeerd. Hij zou een rasbestuurder zijn, een ware sociaal-democraat, een begenadigde organist, een linkse regent, een bewogen politicus, een provocatief doordrammer en bovenal een doener. Dit boek laat al die eigenschappen met elkaar rijmen.

  Bestel het boek hier

In de media:

18 juli 2015 – Op http://www.trouw.nl over het boek Han Lammers (1931-2000) | Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker, Amsterdam 2015

‘Lastig hoor: je moet kritisch zijn over je hoofdpersoon, én je moet van ‘m houden’

Lees het interview hier: https://www.trouw.nl/home/biograaf-herman-de-liagre-bohl~ae63cb00/

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close